Dinsdag 28 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We doen vandaag nog een paar klusjes op de boot van Peter, de nieuwe eigenaar komt vanmiddag, dus het is niet meer de ‘boot van Peter’. Omdat de Etna zo ‘puft’ de laatste 10 dagen, hebben we veel last van zwart stof op de boot. Ik spuit de boot van Peter nog even af en dan mogen vanaf morgen de nieuwe eigenaars dat doen, als ze zin hebben. Het grote probleem met dat afspuiten is, dat als je denkt klaar en zijn en even naar voren loopt, er weer zwart gruis in de richels ligt. Je kunt gemakkelijk een paar uur bezig zijn. Ik poets alleen de druppels bij de ramen weg en de rest is binnen een half uur droog. Het is een erg warme dag vandaag. We halen met de auto de buitenboordmotor van Peter op en nemen tegelijk een reserve dieseltank mee voor ons zelf. Als we toch met de auto onderweg zijn scheelt het veel werk. Anders moet Frans 400 meter meer lopen met het karretje en een vol vat. We rijden nog een tweede keer en dan is het even genoeg voor vandaag. Inmiddels is het zo warm, dat we er uit zien alsof we net onder de douche zijn geweest. Helaas is dat niet zo, hoewel we dat enorm graag zouden doen nu. We hebben beide minstens 2 liter gedronken vandaag, zoveel vocht zijn we verloren door bezig zijn in de zon. En in- en uit de warme auto, ook een hele opgave op dagen als deze.

‘s Middags komt Michael, de nieuwe eigenaar van de boot van Peter. En zoals we al verwachtten, die heeft natuurlijk na een proefvaart met Frans, vorige week, nog een heleboel vragen. De rubberboot is niet voldoende opgeblazen en hij heeft nog geen pomp. Frans kocht recentelijk een elektrische pomp, waardoor dat zo gefikst is. Ze hebben nog geen badges om op de steiger en in de douche te komen, ze weten nog niet waar de kleine supermarkt is en er is geen drinken aan boord. Morgenvroeg gaat Frans eerst met Michael naar een winkel om wat technische dingen te kopen en hem de weg naar het winkelcentrum te laten zien. Daar kunnen ze inkopen doen en ook internet regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *