Donderdag 30 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans heeft een telefoontje gekregen van de fietsenmaker, dat zijn fiets klaar is. Die staat in Giarre, de versnellingskabel was kapot. We stappen samen in de auto en rijden de berg op naar de fietswinkel. Het is een heel warme dag zonder enige luchtverplaatsing, lopen naar Giarre in de brandende zon is geen optie. De fiets is keurig gemaakt en Frans gaat racend de berg weer af.

Ik heb beloofd een vriendin en haar buurvrouw naar de supermarkt te rijden. Ze hebben geen van beiden een auto en wonen aan de andere kant van Riposto. Ze willen wat zwaardere boodschappen doen en hebben allebei drinkwater nodig (bijna niemand drinkt hier water uit de kraan). De supermarkt waar ze heen willen is zeker 40 minuten lopen en ook dat gaat niet op dit soort dagen. Niet alleen wij hebben last van de hoge temperaturen, er zijn beduidend weinig mensen op straat. Vooral tegen de middag zijn veel mensen al weer weg bij de winkels. Die sluiten van 13 tot 16 uur, sommige gaan pas weer om 17 uur open. Ik denk dat het voor de kleine winkels op de kade geen zin heeft om in de warme middaguren open te blijven. Er komt toch niemand. De grotere supermarkten aan de buitenkant van het dorp blijven wel open. Maar die hebben airco en daar is het heerlijk koel. Evengoed zie je daar weinig mensen in de middag, want je moet altijd weer in die warme auto terug rijden.

Dit is het laatste blog voor de komende tijd. Ik ga een paar dagen op familiebezoek en meld me misschien tussendoor nog wel. Frans gaat een mooi avontuur beleven, tenminste dat hopen we, onze vriend Peter heeft een nieuwe boot gekocht. Voor de verkoop van zijn “oude” boot deed Frans een proefvaart met een potentiële koper, die de boot uiteindelijk ook kocht. Frans repareerde nog een paar dingen voor de nieuwe eigenaar, die eergisteren voor de eerste keer met zijn gezin naar de haven in Riposto kwam. Zeer waarschijnlijk blijft de boot deze winter hier liggen.

Nu gaat Frans met Peter de nieuwe boot omvaren van Noord-Duitsland naar Sicilië. Ze starten begin volgende week. Voor de nieuwsgierigen zullen we volgende week op het blog de gegevens vermelden, waar de boot op internet te volgen is. We wensen hen een behouden vaart en een fijne tocht samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *