Woensdag 29 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans is de hele dag bezig voor Michael, de nieuwe eigenaar van de boot van Peter. De elektrische aansluitingen van de boegschroef zijn niet goed en daarom hapert de schroef af en toe. Frans heeft beloofd het te repareren, maar heeft daar wat onderdelen voor nodig. Michael en hij gaan eerst met de auto naar een speciaalzaak in Giarre, maar die heeft de spullen helaas niet. Ze rijden door naar een grote zaak in Naxos, waar ze meer succes hebben. Maar al met al zijn ze vier uur onderweg. Na de lunch begint hij aan de klus. Het is weer net zo warm als andere dagen en de reparatie moet vanuit de voorhut gebeuren. Het is extra warm voor hem. Tegen de tijd dat de zon achter de Etna verdwijnt en het ietsje koeler wordt is de klus geklaard. Ondertussen breng ik de schone was terug naar het boeienveld in de baai van Taormina. Het is druk zo aan het eind van de middag en aan de auto’s kun je zien dat het toeristenverkeer langzamerhand op gang komt. Hopelijk wordt het voor Sicilië een goede augustusmaand met veel vakantiegangers. Tot nu toe zijn er wel wat toeristen, maar de grote toeloop van buitenlanders blijft uit. Vandaag vertelde de eigenaar van een kiosk aan het strand bij Taormina, dat er wel Italianen zijn die vakantie vieren op Sicilië, maar hij vond dat ze weinig geld uitgaven. Daar zouden echt de buitenlanders voor moeten zorgen. Zoals we al eerder schreven: het wordt een moeilijke en lange winter voor de Sicilianen. Hun gebruikelijke buffer, opgebouwd in de zomer, voor de komende winter is er nu niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *