Zondag 9 augustus 2020.

Frans is samen met zijn vriend Peter vertrokken vanaf Noord-Duitsland. Peter kocht een nieuwe zeilboot en wil daarmee in de Middellandse Zee varen, net zoals hij met zijn vorige boot deed. Frans heeft een paar weken geleden een proefvaart met een geïnteresseerde gedaan en inmiddels is de boot verkocht. Die ligt in Riposto aan dezelfde steiger als de Bolbliksem. Peter gaat met zijn nieuwe boot, de FELICITA, ook naar de haven in Riposto. Maar eerst is er de trip van Noord-Duitsland naar Sicilië.

Frans vloog naar Berlijn en van daaruit zijn ze samen naar Brunsbuettel gereisd. De laatste boodschappen zijn ingeslagen en er is een fikse hoeveelheid diesel getankt. Die hopen ze zo weinig mogelijk aan te spreken, want beiden willen graag zeilen. We zullen zien of dat lukt. Ze zijn vertrokken op dinsdag 4 augustus en inmiddels door het Kieler Kanaal. Na een dag oponthoud door een kapotte vriezer zijn ze vrijdagochtend vroeg door de sluizen van het Kanaal de zee op gevaren. Het gaat voorspoedig, af en toe zeilen, maar vaak de motor aan. Het is prachtig weer en de eerste nachten zijn prima verlopen. Inmiddels varen ze vandaag om 16 uur 10 mijl ten noord-oosten van Calais.

Op ons YouTube-kanaal is een filmpje te zien van de eerste paar dagen, o.a. het Kieler Kanaal:

Verder zijn ze te volgen op Marine Traffic en/of Vessel Finder. De naam van de boot is Felicita en het MMSI-nummer is 211359480

Eén gedachte over “Zondag 9 augustus 2020.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *